Kom langs bij Kids & Koffie

//Kom langs bij Kids & Koffie

Kom langs bij Kids & Koffie

thumbnail of CJG Flyer 2018 1e halfjaar wekelijkse activiteiten Kids KoffieKom gezellig langs bij Kids & Koffie! Ouders en kinderen uit heel Sliedrecht zijn welkom bij de gezellige koffieochtenden die elke maandagmorgen op de kinderboerderij in Sliedrecht plaatsvinden van 9:30 uur tot 11:00 uur (met uitzondering van de schoolvakanties).

Klik hier voor een overzicht van de Kids & Koffie data van februari t/m juli 2018

Tijdens Kids & Koffie kunnen ouders en hun kind(eren) samen leuke activiteiten doen onder begeleiding van twee  enthousiaste vrijwilligers. Het activiteitenaanbod is gevarieerd. Regelmatig wordt er een themabijeenkomst georganiseerd, afgestemd op de vragen van de ouders. De ochtenden worden bezocht door mensen met allerlei achtergronden. Ook opa’s en oma’s zijn van harte welkom. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom!

Op de hoogte blijven van alle Kids & Koffie activiteiten? Bezoek dan ook onze Facebookpagina

 

De themabijeenkomsten in het eerste half jaar van 2018 zijn:

Maandag 19 februari Spelen | Speltherapeut Carla Roos

Spelen is een natuurlijke uitingsvorm voor kinderen. Ieder kind, waar ter wereld, speelt. Spelen is een actieve bezigheid en komt uit het kind zelf. Spelen maakt blij, ontspant en is van belang voor de totale ontwikkeling van het kind.

Op deze ochtend staat vrij spelen centraal en vertelt speltherapeut en pedagoog Carla Roos hoe je als ouder kan aansluiten bij het spel van je kind en hoe je je kind kan begeleiden naar zelfstandig(er) spelen.

Maandag 26 maart  Peuterpuberteit | Pedagoog Nelleke de Vries 

Voor peuters wordt de wereld steeds groter. Zij ontwikkelen zich razendsnel. Dit is natuurlijk prachtig, maar door de vele veranderingen kan het er thuis soms stormachtig aan toe gaan: driftbuien, niet willen eten, niet luisteren, ruzie met andere kinderen. Tijdens deze gezellige, leuke en leerzame ochtend delen we samen met Nelleke de Vries, pedagoog,  informatie en kennis over de ontwikkeling van peuters. Je zult merken dat je niet de enige bent die het opvoeden van een peuter soms best lastig vindt.

Maandag 14 mei Spraak- en taalontwikkeling | Logopedist Ingrid van der Ham

Hoe wordt voorlezen een succes? en hoe verloopt de taalontwikkeling bij kinderen die meertalig worden opgevoed? De spraak- en taalontwikkeling van kinderen zal aan de hand van de folders: Tips voor taal, Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind? en voorleestips worden besproken door Ingrid van der Ham, logopedist. Ook met behulp van materiaal  worden suggesties gegeven om de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren.

Maandag 4 Juni  Mediaopvoeding voor Ukkies| Martine Peerboom van Bibliotheek Aanzet

Peuters en kleuters groeien op met televisie, tablets, computers, apps en games. Hoe stimuleer je als ouder de positieve effecten en wanneer moet je opletten en bijsturen? Hoe verhouden digitale activiteiten zich tot spelen en voorlezen? En welke media zet je in op welke leeftijd? De interactieve workshop Media voor ukkies geeft antwoord op al deze vragen ouders/verzorgers van kinderen tussen 0-6 jaar gaan zelf ook aan de slag.

2018-02-01T15:55:11+00:001 februari, 2018|Nieuws|