Wat doen we?

/Wat doen we?
Wat doen we?2018-01-15T16:27:31+00:00

WAT DOEN WE?

Wat doen we?

Binnen de gemeente Sliedrecht is het Sociaal team Sliedrecht (StS) voor alle inwoners van 0 tot 100+ in het leven geroepen voor alle ondersteunings- en zorgvragen. Het StS is een samenwerking tussen diverse professionele partijen en ondersteunt de inwoners van Sliedrecht  met hulpvragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn, inkomen, opvoeden en opgroeien. Het team heeft nauwe contacten met organisaties zoals huisartsen, onderwijs, jongerenwerk, kinderopvang en sportverenigingen om hulpvragen tijdig te signaleren. Ook als u zich zorgen maakt over een familielid, buur of kennis staan we voor u klaar.

Wat kan Sociaal team Sliedrecht voor u betekenen:

  • De totaalsituatie van uw gezin of huishouden in kaart brengen
  • Bekijken wat u zelf kunt doen om uw problemen aan te pakken
  • Samen op zoek gaan naar oplossingen die bij u passen

In ons team werken medewerkers vanuit verschillende organisaties met elkaar samen. Hierdoor is er veel kennis aanwezig. Ons doel is om eigen kracht en zelfredzaamheid van bewoners te vergroten. We denken, samen met vrijwilligers en professionals van andere organisaties, graag met u mee bij het vinden van de best passende hulp dichtbij huis. Het is goed mogelijk dat u na de tips en adviezen van onze medewerkers zelf weer verder kunt. Ook met behulp van het sociale netwerk om mensen heen blijkt een oplossing vaak dichtbij. Maar als er meer nodig is, dan kunnen we professionele hulpverlening inzetten.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Komt u er zelf niet helemaal meer uit? Loopt u rond met een vraag of probleem? Neem contact met ons op! Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

We willen de ondersteuning en/of hulp aan onze inwoners zo efficiënt en laagdrempelig als mogelijk organiseren. In de nabije toekomst is het Sociaal team Sliedrecht in één gebouw gehuisvest. Hierdoor kunnen onze inwoners vanaf dan op één plek terecht met al hun vragen.

Tot de verhuizing gerealiseerd is, werken de medewerkers van het Sociaal team Sliedrecht vanuit de vertrouwde plekken: het Centrum voor Jeugd & Gezin en De Reling.

Klik hier voor contactgegevens, adressen en openingstijden