Sociale marktplaats Sliedrecht van start

//Sociale marktplaats Sliedrecht van start

Sociale marktplaats Sliedrecht van start

Sinds kort hangt bij de toegangsdeur van de bibliotheek aan de Scheldelaan 1 in Sliedrecht een reusachtig bord waarop iedere inwoner van Sliedrecht zelf om hulp kan vragen of hulp kan aanbieden.

Heeft u hulp nodig voor het doen van boodschappen, vervoer van en naar het ziekenhuis, het verven van een muur, of een hond die uitgelaten moet worden? Vind hulp of bied die aan via de sociale marktplaats! U kunt ter plekke een briefje invullen waarop u duidelijk omschrijft welke hulp u nodig heeft of welke hulp u wilt aanbieden. Op het bord staat ook een aantal regels en tips.

Dit idee is door Bibliotheek AanZet en Stichting Welzijnswerk Sliedrecht ontwikkeld. De bij het bord geplaatste statafel, met pen- en papierbak is gemaakt door cliënten van de dagbesteding Variant Perspectief (Gemiva). Doel van de sociale marktplaats is: ‘Elkaar verbinden en versterken’.

Ook het Buurthuiskamerproject van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht in de Havikstraat 5 is inmiddels voorzien van een sociale marktplaats.

 

2018-02-26T09:58:48+00:0026 februari, 2018|Nieuws|